Locatie:
Dordrecht

Van helpen word je blij: word Taalcoach (vrijwilligersfunctie)

Wil jij iets goeds doen voor een ander? Onze members willen graag met jou afspreken om hun Nederlands te oefenen. Lijkt het je leuk om vluchtelingen wegwijs te maken in de Nederlandse maatschappij en 1-op-1 te oefenen met de taal? Onze members komen o.a. uit Syrië, Eritrea en Afghanistan en ontvangen je met open armen bij de Taalclub!

Aanmelden als Taalcoach

Een uurtje per week

Een nieuwe taal leren is niet gemakkelijk. Het helpt om vaak en regelmatig te oefenen. Jij kunt daarbij helpen. Onze members zijn op zoek naar taalmaatjes: gesprekspartners waarmee ze 1x per week afspreken. Tijdens jullie afspraak voeren jullie Nederlandse gesprekken en help je met huiswerkopdrachten (niveau: basisschool grammatica). Dit doe je voor een langere periode, zodat de member op jou kan bouwen gedurende zijn of haar inburgeringsperiode.

Waar spreek je af en hoe word je gekoppeld?

Na jouw aanmelding nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek bij de Taalclub in Dordrecht. We willen je beter leren kennen om een goede match te vinden: wat vind jij belangrijk en wat zijn je verwachtingen? Binnen twee weken zorgen we voor een match en nodigen we je uit voor een kennismaking met de member bij de Taalclub. Samen stemmen we af hoe vaak en waar jullie afspreken. Dit is de eerste drie maanden bij ons op de Taalclub in het centrum van Dordrecht, daarna kan dat in een koffietentje zijn, bibliotheek of bijvoorbeeld een buurthuis. De Taalclub is gevestigd in Dordrecht, onze members zijn woonachtig in Dordrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Sliedrecht.

Ondersteuning van de Taalclub

Wij en de members waarderen jouw inzet ontzettend. Daarom houden we graag contact met je over de voortgang. De Taalclub is voor velen een tweede thuis, je zult dan ook uitgenodigd worden voor alle events: van het Kerstontbijt tot aan het Suikerfeest. Daarnaast kun je ons natuurlijk altijd bellen. Tijdens ons kennismakingsgesprek geven we ons mobiele nummer zodat je ons altijd kunt bereiken.

“Taalcoaches zijn van groot belang voor succesvolle inburgering”

In 2016 richtte Leo van Loon de Taalclub op met het doel om vluchtelingen te helpen met wortelen in Nederland. Door ze meer te bieden dan taallessen. Want inburgeren is méér dan taal. Leo: “De Taalclub is een plek waar je welkom bent, waar je wordt geholpen om de taal te leren én je plek te vinden in de Nederlandse maatschappij. Door actief mee te doen, van vrijwilligerswerk tot uiteindelijk een betaalde baan of een studie. De hulp van vrijwillige Taalcoaches die met vluchtelingen de taal oefenen is van groot belang, zo leren ze de taal sneller én draagt het contact met Nederlanders bij aan hun inburgering. Dat is duurzaam en succesvol inburgeren!”

Waarom Taalcoach worden?

Je hebt een grote, positieve invloed op vluchtelingen die nieuw zijn in Nederland
Je vindt het leuk om een band op te bouwen en 1-op-1 begeleiding te geven
Je krijgt ondersteuning van de Taalclub en samen met andere vrijwilligers deel je kennis en ervaring
Je krijgt er heel veel energie en dankbaarheid voor terug

Aanmelden als Taalcoach

Onze partners