Locatie:
Dordrecht

Maak kennis met de Taalclub

Bij de Taalclub verzorgen we met heel veel passie een intensief programma voor nieuwe Nederlanders waarbij we werken naar deelname in de maatschappij. We bieden méér dan taal: empowermenttrainingen, persoonlijke begeleiding en hulp bij het vinden van een dagbesteding. Alles om onze members hun draai te laten vinden in de Nederlandse maatschappij. Het programma van de Taalclub is ontwikkeld in samenwerking met taalprofessionals en nieuwe Nederlanders (vergunninghouders).

Hoe de Taalclub werd geboren

Oprichter Leo van Loon: “Mensen hebben huis en haard verlaten, dierbaren verloren en dan word je in Nederland in een groot klaslokaal achter een computer geplaatst met de opdracht om onze volstrekt onlogische taal te leren. Dat werkt niet. Daarom hebben we de Taalclub opgezet. Een plek waar je welkom bent, waar ‘daar zijn wij niet van’ geen antwoord is. Waar je wordt geholpen om de taal te leren én je plek te vinden in de Nederlandse maatschappij. Door mee te doen, van vrijwilligerswerk tot uiteindelijk een betaalde baan of een studie. Dat is duurzaam en succesvol inburgeren.”

Wij zijn het team!

 • Anita Emmerich

  Docent
  Lees meer

  Anita Emmerich

  Docent

  “Het onophoudelijk elkaar verrijken”

  contact: anita@taalclub.nl
  aanwezig op maandag t/m zaterdag

  Terug
 • Anje van Inzen

  Klassenassistent
  Lees meer

  Anje van Inzen

  Klassenassistent

  “Ik vind het belangrijk dat mensen zich door middel van de taal thuis kunnen voelen. Taal is een belangrijk communicatiemiddel. Als je de taal beheerst heb je het gevoel dat je erbij hoort op de plek waar je woont.”

  contact: anje@taalclub.nl
  aanwezig op woensdag

  Terug
 • Annemarie de Bruin

  Klassenassistent
  Lees meer

  Annemarie de Bruin

  Klassenassistent

  aanwezig op maandag t/m vrijdag

  Terug
 • Lindsey Sträter

  Communicatie
  Lees meer

  Lindsey Sträter

  Communicatie

  ‘De Taalclub is méér dan taal. Door deze belofte ben ik bij de club gekomen. In het begin is het vaak afwachten of en belofte ook echt wordt waargemaakt. Maar niet bij de Taalclub! Toen ik voor de eerste keer binnenkwam, wist ik wat ze bedoelden: ik voelde me meteen thuis! Er hangt een warme familiesfeer en veel members zien de plek ook als hun tweede thuis.’

  contact: lindsey@taalclub.nl
  aanwezig op maandag t/m vrijdag

  Terug
 • Mariëlle Bouwmeester

  Vestigingsmanager
  Lees meer

  Mariëlle Bouwmeester

  Vestigingsmanager

  contact: marielle@taalclub.nl
  aanwezig op ma t/m vrij

  Terug
 • Reem Maimounah

  Administratief Medewerker
  Lees meer

  Reem Maimounah

  Administratief Medewerker

  aanwezig op maandag t/m vrijdag

  Terug

Onze partners