Locatie:
Dordrecht

Ervaar de persoonlijke aanpak van de Taalclub

Wil je weten hoe het is om les te krijgen bij de Taalclub in Dordrecht? We kunnen ons voorstellen dat je dit zelf wilt ervaren. Daarom bieden we een gratis proefles aan. Zo kun je zelf de sfeer proeven, met andere cursisten praten en de docenten ontmoeten.

Voor welke cursussen kun je je opgeven voor een proefles?

Op onze locatie in Dordrecht kun je een proefles volgen bij één van onderstaande cursussen:

  • Inburgering A1 & A2
  • Staatsexamen B1 & B2
  • Alfabetisering

“De docenten zijn erg geduldig en behulpzaam”

Abdulaziz: “Vandaag woon ik officieel 3 jaar in Nederland. Ik vind de Nederlandse taal lastig om onder de knie te krijgen. Toch merk ik wel veel verbetering in een korte tijd. Nu ik in de bediening werk in een restaurant, heb ik meer mogelijkheden om de taal te leren, dit heeft mij goed geholpen. Ook de taaldocenten van de Taalclub merken verschil. Bij de Taalclub durf ik ook steeds meer Nederlands te praten omdat de docenten erg geduldig en behulpzaam zijn. In de toekomst wil ik graag als elektricien of in de bouw werken. In Sudan heb ik ongeveer 7 jaar in de bouw gewerkt en het beviel me ook goed. Nu hoop ik dat ik deze kans ook snel in Nederland krijg!”

Lesmethodiek

Bij de Taalclub geloven we in kleine klassen en persoonlijk les met een boek. Daarom geven we meer lessen per week dan de meeste scholen. Bij de cursussen inburgering en staatsexamen volg je drie lessen per week. Na drie maanden vindt er altijd een toetsmoment plaats waarmee we samen kijken of dit nog het geschikte niveau voor je is. Het lesboek wat we in de klas gebruiken is inbegrepen bij je cursusgeld. Omdat we persoonlijk lesgeven, maken we tijdens de les geen gebruik van computers. Bij de zelfstudie die cursisten thuis uitvoeren wordt wel gebruik gemaakt van een computer.

Wat kost een taalcursus bij de Taalclub?

Kosten inburgeringscursus

Voor de inburgeringscursus betaal je € 1.250,- per kwartaal. Hiervoor krijg je drie lessen per week van 3,5 uur en 1 uur persoonlijke begeleiding. Omgerekend betaal je per lesuur € 9,53. Dit bedrag is gebaseerd op 11,5 lesuren per week en 46 lesweken per jaar.

Kosten staatsexamen

Voor de cursus Staatsexamen betaal je € 1.250,- per kwartaal. Hiervoor krijg je drie lessen per week van 3 uur in totaal + 1 uur persoonlijke begeleiding. Dit betekent dat je per lesuur € 10,96 betaalt. Dit bedrag is gebaseerd op 46 lesweken per jaar en 10 lesuren per week.

Kosten alfabetiseringscursus

De cursus alfabetisering kost € 1.250,- per kwartaal. Dit betekent dat je per lesuur € 12,18 betaalt. Dit bedrag is gebaseerd op 9 lesuren per week en 46 lesweken per jaar.

Onze partners