Locatie:
Dordrecht

Staatsexamencursus niveau B1 & B2

Voor iedereen die een opleiding wil volgen in Nederland

Wil je een HBO- of WO opleiding volgen in Nederland? Dan is het raadzaam om de cursus Staatsexamen te volgen. Hierbij leer je Nederlands op een hoger niveau (HAVO 5) dan bij de inburgeringscursus (groep 8, basisschool). Deze cursus is inclusief de modules Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Je krijgt bij de Taalclub persoonlijk les in een klas van maximaal 15 mensen. Instromen is mogelijk op verschillende niveaus.

Hoe ziet jouw week er straks uit bij de Taalclub?

 • Wekelijks volg je drie taallessen van 3 uur
 • Wekelijks krijg je 1 uur persoonlijke begeleiding
 • Je totale studiebelasting per week is 21,5 uur
 • Kleine klas (max. 15 mensen) en les van een NT2 gecertificeerde docent
 • Hulp bij het vinden van een dagbesteding zoals vrijwilligerswerk, stage, studie of baan
 • Mogelijkheid om met een vrijwillige taalcoach 1x per week de Nederlandse taal te oefenen

Direct inschrijven

“Binnen zes maanden haalde ik mijn inburgeringsdiploma, nu doe ik B1”

Soliah: “De Taalclub is méér dan een school, het voelt als familie. Het zijn vriendelijke mensen die je graag helpen. Naast de lessen worden er uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld musea of de politie. Samen met onze docent en een paar klasgenoten zijn we op de koffie geweest bij Nederlanders. Als ik klaar ben met staatsexamen B1 wil ik een opleiding volgen in Nederland, zodat ik écht aan mijn toekomst kan gaan bouwen.”

 • Aanmelden

  Maak een afspraak met ons via (078) 890 02 83 of meld je aan via het online formulier.

 • Intakeprocedure

  Neem bij de intake je ID-kaart, zorgpas en de toekenningsbrief van DUO mee. Tijdens het intakegesprek vragen we naar je persoonlijke situatie en werkervaring.

 • Instromen

  Instromen bij de Taalclub is op verschillende niveaus mogelijk. Zodra minimaal 10 personen zich aanmelden, start er een nieuwe groep. Meestal is dat binnen een maand.

 • Duur cursus en kosten

  Cursus Staatsexamen: € 1.250,- per kwartaal. Dit betekent dat je per lesuur € 10,96 betaalt. Dit bedrag is gebaseerd op 9,5 lesuren per week en 46 lesweken per jaar.

 • Lenen bij DUO voor je inburgeringscursus

  Veel vergunninghouders komen voor de kosten van hun inburgeringscursus in aanmerking voor een lening die wordt kwijtgescholden als je op tijd je examen haalt. Deze lening wordt alleen gegeven als je de cursus volgt bij een school met het ‘Blik op Werk’ keurmerk. Dat heeft de Taalclub. Check op de website van DUO wat voor jou van toepassing is.

 • Lesmethodiek

  Je start gelijk met een dagdeel KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij). Na drie maanden begin je aan ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt). Als iemand na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig is geworden moet hij ook examen doen in ONA. Mocht het zo zijn dat je in het inburgeringstraject al KNM of ONA hebt gevolgd, dan is het ook mogelijk om alleen een van de twee modules te volgen.

 • Lesuren- en materialen

  Lesuren en zelfstudie

  Je bent 9,5 uur per week op onze Taalschool. Naast de lessen heb je 1 uur persoonlijke begeleiding. Daarnaast schatten wij in dat je zo’n 10 uur per week bezig bent met voorbereiden, huiswerk en oefenen, zodat de studiebelasting 21,5 uur per week is.

  Kleine klassen

  Wij streven naar 15 personen per klas. Zo zorgen we ervoor dat persoonlijke aandacht gewaarborgd blijft en de lessen interactief blijven.

  Lesmateriaal

  Onze lessen zijn persoonlijk en worden gegeven aan de hand van een lesboek. Dit lesboek is inbegrepen bij je cursusgeld. Omdat we persoonlijk lesgeven, maken we tijdens de les geen gebruik van computers. Bij de zelfstudie die cursisten thuis uitvoeren wordt wel gebruik gemaakt van een computer.

  Contracten

  Op basis van het instapniveau bieden we contracten voor drie maanden of zes maanden. Deze kunnen telkens verlengd worden tot maximaal 18 maanden.

Onze partners