Locatie:
Dordrecht

Kennismaking van de Nederlandse Maatschappij – Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt 

Volg bij de Taalclub KNM & ONA als losse modules

Heb je staatsexamen gedaan en heb je bericht gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat je ONA en/of KNM moet volgen? Dat kan bij ons in losse modules.

Kennismaking van de Nederlandse Maatschappij (KNM)

Bij KNM besteden we aandacht aan verschillende aspecten van de Nederlandse maatschappij. We staan stil bij zaken zoals de gezondheidszorg, het politieke systeem en sociale gebruiken in Nederland. Tijdens deze modules oefenen we niet alleen uit het boek, maar maken we het ook concreet door middel van rollenspellen.

  • Eén les per week van 3,5 uur
  • Het uurtarief is gebaseerd op €9,53

Aanmelden voor KNM

Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)

Tijdens ONA bereiden we je voor op de Nederlandse arbeidsmarkt en werken we aan het vormen van realistische doelen voor de toekomst. Door middel van het oefenen van werkvaardigheden en werkbezoeken bereiden we je voor op een volledig lidmaatschap aan de Nederlandse maatschappij.

  • Eén les per week van 3,5 uur
  • Het uurtarief is gebaseerd op €9,53

Aanmelden voor ONA

“De Taalclub voelt voor mij als een tweede thuis”

Teklesenbet: “Bij de Taalclub leer ik over de Nederlandse geschiedenis en oriënteer ik me op de Nederlandse arbeidsmarkt. Om de Nederlandse taal sneller te beheersen, heb ik een taalcoach, Mewael, waar ik 1 keer in de week mee optrek. Meestal maak ik dan mijn huiswerk en helpt Mewael me als ik er niet uit kom. Hij komt ook uit Eritrea en dat zorgt voor een band. Ook al spreekt hij geen Tigrinya en communiceren we gewoon in het Nederlands. Hij leert mij Nederlands en ik leer hem een beetje Tigrinya, dat vind ik wel grappig. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen bij de Taalclub en daar ben ik erg blij om. De Taalclub voelt voor mij als een tweede thuis, ik kan er altijd terecht als ik hulp nodig heb. Nadat ik mijn inburgering heb gehaald wil ik graag als bakker aan de slag. Nu ben ik nog zoekende naar de juiste school.”

Onze partners