Locatie:
Dordrecht

Inburgeringscursus niveau A1 & A2

Snel en goed inburgeren in kleine klassen bij de Taalclub

Ons inburgeringsprogramma is ontwikkeld in samenwerking met taalprofessionals en nieuwe Nederlanders (vergunninghouders). Je kunt bij ons op verschillende niveaus instromen. Inburgeren bij de Taalclub gaat om meer dan taal alleen. Wij geven je handvatten om aan je toekomst in Nederland te werken. We bieden empowermenttrainingen, persoonlijke begeleiding en hulp bij het vinden van een dagbesteding. Wil je extra oefenen met de Nederlandse taal? Dan staan onze vrijwillige taalcoaches voor je klaar: mensen die 1x per week Nederlandse gesprekken met jou voeren.

Hoe ziet jouw week er straks uit bij de Taalclub?

 • Wekelijks volg je drie lessen van 3,5 uur en krijg je 1 uur persoonlijke begeleiding
 • Je totale studiebelasting per week is 22,5 uur
 • Kleine klas (max. 15 mensen) en les van een NT2 gecertificeerde docent
 • Hulp bij het vinden van een dagbesteding zoals vrijwilligerswerk, stage, studie of baan
 • Mogelijkheid om met een vrijwillige taalcoach de Nederlandse taal te oefenen

Direct inschrijven

“De docenten zijn erg geduldig en behulpzaam”

Abdulaziz: “Vandaag woon ik officieel 3 jaar in Nederland. Ik vind de Nederlandse taal lastig om onder de knie te krijgen. Toch merk ik wel veel verbetering in een korte tijd. Nu ik in de bediening werk in een restaurant, heb ik meer mogelijkheden om de taal te leren, dit heeft mij goed geholpen. Ook de taaldocenten van de Taalclub merken verschil. Bij de Taalclub durf ik ook steeds meer Nederlands te praten omdat de docenten erg geduldig en behulpzaam zijn. In de toekomst wil ik graag als elektricien of in de bouw werken. In Sudan heb ik ongeveer 7 jaar in de bouw gewerkt en het beviel me ook goed. Nu hoop ik dat ik deze kans ook snel in Nederland krijg!”

 • Aanmelden

  Maak een afspraak met ons via (078) 890 02 83 of meld je direct aan via het online formulier.

 • Intakeprocedure

  Neem bij de intake je ID-kaart, zorgpas en de toekenningsbrief van DUO mee. Tijdens het intakegesprek vragen we naar je persoonlijke situatie en werkervaring. Zo kunnen we je tijdens het inburgeringstraject zo goed mogelijk begeleiden naar een geschikte stage of werk.

 • Instromen

  Instromen bij de Taalclub is op verschillende niveaus mogelijk. Zodra minimaal 10 personen zich aanmelden, start er een nieuwe groep. Meestal is dat binnen een maand.

 • Duur cursus en kosten

  Voor de inburgeringscursus betaal je € 1.250,- per kwartaal. Hiervoor krijg je drie lessen per week van 3,5 uur en 1 uur persoonlijke begeleiding. Omgerekend betaal je per lesuur € 9,53. Dit bedrag is gebaseerd op 12 lesuren per week en 46 lesweken per jaar.

 • Lenen bij DUO voor je inburgeringscursus

  Veel vergunninghouders komen voor de kosten van hun inburgeringscursus in aanmerking voor een lening die wordt kwijtgescholden als je op tijd je examen haalt. Deze lening wordt alleen gegeven als je de cursus volgt bij een school met het ‘Blik op Werk’ keurmerk. Dat heeft de Taalclub. Check op de website van DUO wat voor jou van toepassing is.

 • Lesmethodiek

  In de eerste drie maanden krijg je per week drie lessen in de Nederlandse taal. Na deze drie maanden maak je een toets A1 niveau. Als het niveau goed is dan wordt één van de drie lessen KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij). Als je na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig bent geworden, dan dien je ook examen te doen in ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt). Na zes maanden krijg je dan iedere week 2 keer taalles en 1 les ONA.

 • Lesuren- en materialen

  Lesuren en zelfstudie

  Je bent 12 uur per week op onze Taalschool: drie lessen van 3,5 uur en 1 uur persoonlijke begeleiding. Daarnaast schatten wij in dat je zo’n 10 uur per week bezig bent met voorbereiden, huiswerk en oefenen, zodat de studiebelasting 22,5 uur per week is. Tevens bieden we de mogelijkheid om een workshop van 2 uur te volgen rondom een grammatica thema.

  Kleine klassen

  Wij streven naar 15 personen per klas. Zo zorgen we ervoor dat persoonlijke aandacht gewaarborgd blijft en de lessen interactief blijven.

  Lesmateriaal

  Onze lessen zijn persoonlijk en worden gegeven aan de hand van een lesboek. Dit lesboek is inbegrepen bij je cursusgeld. Omdat we persoonlijk lesgeven, maken we tijdens de les geen gebruik van computers. Bij de zelfstudie die cursisten thuis uitvoeren wordt wel gebruik gemaakt van een computer.

  Contracten

  Op basis van het instapniveau bieden we contracten voor drie maanden of zes maanden. Deze contracten zijn verlengbaar.

Onze partners